Femke Dekker

Schrijver van kinderboeken vol fantasie en magie


De Magische Bieb

De magische bieb lijkt gewoon een bieb. Een oud gebouw vol met boeken. Maar Jonas, Stan en Wilgje zien heel vreemde dingen gebeuren. Beelden van elfen en dwergen lijken te leven. Magische wezens sluipen rond. En de baas van de bieb, meneer Vrolijk, is ook wel een beetje vreemd...
Is de bieb echt magisch? Dat gaan de drie vrienden uitzoeken! Maar wel in het geheim. Meneer Vrolijk mag er niets van merken.

Alle delen van De magische bieb zijn te koop in de boekwinkel en online.

 


Hou jij je boekbespreking over een van de boeken van De magische bieb? Ik heb een paar handige tips voor je! Je vindt ze op de pagina Extra.

Stiekeme streken

Verwacht: augustus 2024
In de magische bieb snoept Jonas stiekem van een koekje. En dat is geen gewoon koekje... Opeens is Jonas onzichtbaar! Samen met Stan en Wilgje haalt hij allerlei grappige streken uit. Totdat het misgaat en Jonas terug wil. Maar kan dat eigenlijk wel?


Ben je juf of meester en wil je meer leesplezier in de klas? Download dan mijn lesbrieven! Je vindt ze op de pagina In de klas.


Bieb op stelten!

ISBN 9789030508496, €16,50
Een onverwachte ontmoeting in een mysterieuze bibliotheek. Jonas, Wilgje en Stan ontdekken dat er iets vreemds aan de hand is... Lukt het ze om het magische wezen dat ronddwaalt te vangen?


Lezers over Bieb op stelten:

Ik was eigenlijk al fan na het lezen van de titel.

Wanneer Jonas Wilgje en Stan ontmoet weet je gewoon direct, dit gaan beste vrienden worden.

De jacht op de frobbels

ISBN 9789030508540, €16,50

Hè? Dat is vreemd! Er missen letters in de boeken van de bieb. Al snel ontdekken Wilgje, Jonas en Stan dat gekke, harige monstertjes de letters opeten. De boeken zijn in gevaar! De vrienden gaan op onderzoek uit. Maar wel stiekem, want meneer Vrolijk mag er niets van weten...


Lezers over De jacht op de frobbels:

😍De Frobbels! OMG, het is dat ze dus letters eten en ik iets te beschermend ben over mijn boeken, maar anders had ik er zo eentje willen hebben. Echt een leuk klein monstertje!

Eenhoorn in paniek!

ISBN 9789030508793, €16,50

Stan, Jonas en Wilgje doen mee aan een tekenles in de bieb. Maar Stan tekent per ongeluk met een magisch potlood... Zijn getekende eenhoorn komt tot leven! Help, de eenhoorn raakt in paniek!
Hoe gaan de vrienden dit nu weer oplossen?


Lezers over Eenhoorn in paniek:

Dit was weer een tof deel. Ik kan niet wachten op het volgende deel en hopelijk komen we Flora weer eens tegen!

Trol op toverschoenen

ISBN 9789030509158, €16,50
Er is een magische struik in de bieb. Wat zit daar toch achter? Dat gaan Wilgje, Jonas en Stan onderzoeken!
Ze komen terecht in een bieb vol elfen, feeën, heksen en... een grote trol! De trol denkt dat Wilgjes rolschaatsen toverschoenen zijn. Ze wil ze hebben!
Hoe legt Wilgje uit dat het gewoon rolschaatsen zijn? En krijgt ze ze nog wel terug?