Femke Dekker

Schrijver van kinderboeken vol fantasie en magie


De legende van de Vuurvogel

ISBN 9789463678964 €15,37, vanaf 10 jaar

Op een barre winterdag vindt Ravian een prachtig gekleurde veer. Het kan niet anders, of dit is de magische veer van de Vuurvogel, uit de legende.

Volgens die legende moet de vinder van de veer hem naar de Gele Steen brengen, ver weg in de bergen. Alleen dan zal zijn dorp voorspoed en geluk krijgen.
Ravian komt uit een arm dorp en zijn zusje is doodziek. Er zit niets anders op dan de tocht vol beproevingen te ondernemen. In het geheim verlaat hij zijn dorp. Al gauw komt hij erachter hoe zwaar en moeilijk de tocht is. Magische wezens en kwaadwillende mensen; gevaar ligt overal op de loer. Maar er komen ook bijzondere en wonderlijke dingen op zijn pad.

Zal het Ravian lukken alle beproevingen te doorstaan en de magische veer naar de Gele Steen te brengen?


Dit boek lezen? Bestel jouw boek hier.
Liever het e-boek of luisterboek? Download dat hier.
Lezers over De legende van de Vuurvogel:

”Ik hou ontzettend van fantasy, van sprookjesachtige verhalen die zich afspelen in een andere wereld zoals de ongeëvenaarde werken van Tonke Dragt. Ongeëvenaard zijn ze nog steeds, maar dit schitterende verhaal van Femke Dekker komt wat mij betreft toch dicht in de buurt!”

”Het is spannend vanaf de eerste bladzijde.”

"Wat een moedige jongen is Ravian. En wat is hij sterk. Ik heb bewondering voor hem! Je beleeft het avontuur echt met hem mee en je hoopt heel hard op een goede afloop.”

”Ik vind het aangenaam dat Femke Dekker diepere lagen in het verhaal heeft aangebracht. Spelenderwijs zijn zaken zoals onder andere doorzettingsvermogen, klassenverschil, oneerlijkheid en geloof in het goede verweven in dit verhaal.”